The Ultimate Sci-Fi Movie Quiz Book

د.إ69.00

ISBN 9781800789395 SKU: 978-1800789395 Category:

Description

**The Ultimate Sci-Fi Movie Quiz Book** would be a fun and challenging way for sci-fi movie fans to test their knowledge! If you’re thinking of creating or looking for one, it could include questions about iconic films, characters, directors, and important sci-fi themes. Here’s an outline of how it might be structured:

### **Section 1: Classic Sci-Fi Movies**
1. **Question:** In which year was *2001: A Space Odyssey* released?
– A) 1968
– B) 1972
– C) 1960
– D) 1958
**Answer:** A) 1968

2. **Question:** Who directed the 1979 film *Alien*?
– A) George Lucas
– B) Ridley Scott
– C) James Cameron
– D) Steven Spielberg
**Answer:** B) Ridley Scott

### **Section 2: Sci-Fi Characters**
1. **Question:** What is the name of the robot companion in *Star Wars* who frequently says, “I’ve got a bad feeling about this”?
– A) BB-8
– B) R2-D2
– C) C-3PO
– D) K-2SO
**Answer:** C) C-3PO

2. **Question:** Who played the character of Neo in *The Matrix*?
– A) Keanu Reeves
– B) Laurence Fishburne
– C) Hugo Weaving
– D) Will Smith
**Answer:** A) Keanu Reeves

### **Section 3: Sci-Fi Technology**
1. **Question:** In *Back to the Future*, what powered the DeLorean’s time travel capabilities?
– A) Nuclear Fusion
– B) Flux Capacitor
– C) Antimatter
– D) Tesseract
**Answer:** B) Flux Capacitor

2. **Question:** Which movie featured the iconic phrase “I’ll be back” as delivered by a cyborg assassin?
– A) *The Terminator*
– B) *Predator*
– C) *Robocop*
– D) *Total Recall*
**Answer:** A) *The Terminator*

### **Section 4: Sci-Fi Films of the 21st Century**
1. **Question:** Which film, released in 2014, directed by Christopher Nolan, explored the concept of interstellar space travel?
– A) *Gravity*
– B) *The Martian*
– C) *Interstellar*
– D) *Arrival*
**Answer:** C) *Interstellar*

2. **Question:** In *Avatar* (2009), what is the name of the fictional moon where the story takes place?
– A) Pandora
– B) Endor
– C) Titan
– D) Gallifrey
**Answer:** A) Pandora

### **Section 5: Sci-Fi Movie Quotes**
1. **Question:** Which movie features the quote, “May the Force be with you”?
– A) *Star Trek*
– B) *Star Wars*
– C) *E.T. the Extra-Terrestrial*
– D) *The Fifth Element*
**Answer:** B) *Star Wars*

2. **Question:** In *Blade Runner*, what is the term for artificial humans that are created to serve humans?
– A) Synths
– B) Replicants
– C) Droids
– D) Clones
**Answer:** B) Replicants

### **Section 6: Sci-Fi Soundtracks**
1. **Question:** Who composed the iconic soundtrack for *Star Wars: A New Hope*?
– A) John Williams
– B) Hans Zimmer
– C) Jerry Goldsmith
– D) Danny Elfman
**Answer:** A) John Williams

2. **Question:** The score for *Blade Runner* (1982) was composed by which musical artist?
– A) Vangelis
– B) Ennio Morricone
– C) Philip Glass
– D) Trent Reznor
**Answer:** A) Vangelis

### **Section 7: The Future of Sci-Fi**
1. **Question:** Which film series features “The Matrix,” where humans are trapped in a simulated reality controlled by machines?
– A) *Terminator*
– B) *The Matrix*
– C) *The Hunger Games*
– D) *Inception*
**Answer:** B) *The Matrix*

2. **Question:** Which 2014 film tells the story of a world where humans coexist with artificially created beings known as “Ex Machina”?
– A) *Transcendence*
– B) *Her*
– C) *Ex Machina*
– D) *A.I. Artificial Intelligence*
**Answer:** C) *Ex Machina*

### **Section 8: Sci-Fi Movie Puzzles & Trivia**
– **Crossword puzzle**: Featuring sci-fi movie titles, characters, and quotes.
– **Anagram Challenge**: Rearrange the letters to form the names of famous sci-fi films or characters.

Would you be interested in a quiz like this, or were you thinking of a different format or content? Let me know if you’d like help creating specific questions or even if you’re looking for recommendations!

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

71
    71
    Your Cart
    50 Math Tricks That Will Change Your Life
    1 X د.إ82.00 = د.إ82.00
    The Anti-Abortion Campaign in England
    1 X د.إ513.00 = د.إ513.00
    How to Know a Person
    1 X د.إ108.00 = د.إ108.00
    Adapted Physical Education National Standards
    1 X د.إ338.00 = د.إ338.00
    Suction Squad
    1 X د.إ165.00 = د.إ165.00
    360° Around Shoulder Instability
    1 X د.إ250.00 = د.إ250.00
    Veterinary Public Health & Epidemiology
    1 X د.إ779.00 = د.إ779.00
    12 Major World Religions
    1 X د.إ141.00 = د.إ141.00
    How to Win Friends & Influence People
    1 X د.إ103.00 = د.إ103.00
    Retinoids in Development and Disease
    1 X د.إ890.00 = د.إ890.00
    Audiology Workbook 4th Edition
    1 X د.إ170.00 = د.إ170.00
    Super Mom Super Wife Super Dentistt Super Tired
    1 X د.إ165.00 = د.إ165.00
    A Practical Approach To Clinical Arrhythmology
    1 X د.إ100.00 = د.إ100.00
    Antibiotic Drug Resistance
    1 X د.إ543.00 = د.إ543.00
    Edexcel A Level Chemistry Student Book 2
    1 X د.إ100.00 = د.إ100.00
    Biologically Active Small Molecules
    1 X د.إ765.00 = د.إ765.00
    Emergency War Surgery
    1 X د.إ96.00 = د.إ96.00
    Laser Therapy in Healthcare
    1 X د.إ55.00 = د.إ55.00
    Bone Tumor Imaging
    1 X د.إ456.00 = د.إ456.00
    Behavioral Economics and Bioethics
    1 X د.إ221.00 = د.إ221.00
    Charlie Hustle
    1 X د.إ129.00 = د.إ129.00
    Paper-based Diagnostics
    1 X د.إ660.00 = د.إ660.00
    Medicinal Chemistry and Drug Development
    1 X د.إ987.00 = د.إ987.00
    Math Art: Truth, Beauty, and Equations
    1 X د.إ145.00 = د.إ145.00
    Best of Kaka Hathrasi
    1 X د.إ147.00 = د.إ147.00
    Dental Therapist Swear Word Coloring Book
    1 X د.إ179.00 = د.إ179.00
    Quantum Physics for Beginners
    1 X د.إ86.00 = د.إ86.00
    Essentials of Community Medicine Practicals
    1 X د.إ100.00 = د.إ100.00
    Physician Mental Health and Well-Being
    1 X د.إ99.00 = د.إ99.00
    The Care Home Handbook
    1 X د.إ560.00 = د.إ560.00
    May The Floss Be With You
    1 X د.إ164.00 = د.إ164.00
    Biochemistry Behind the Symptoms
    1 X د.إ100.00 = د.إ100.00
    In Vitro Fertilization
    1 X د.إ1,293.00 = د.إ1,293.00
    Antimicrobial Peptides
    1 X د.إ765.00 = د.إ765.00
    Human Anatomy for Dental Students 2nd Edition
    1 X د.إ200.00 = د.إ200.00
    Nsca's Guide to Program Design
    1 X د.إ216.00 = د.إ216.00

    Add to cart