The Ultimate Sci-Fi Movie Quiz Book

د.إ69.00

ISBN 9781800789395 SKU: 978-1800789395 Category:

Description

**The Ultimate Sci-Fi Movie Quiz Book** would be a fun and challenging way for sci-fi movie fans to test their knowledge! If you’re thinking of creating or looking for one, it could include questions about iconic films, characters, directors, and important sci-fi themes. Here’s an outline of how it might be structured:

### **Section 1: Classic Sci-Fi Movies**
1. **Question:** In which year was *2001: A Space Odyssey* released?
– A) 1968
– B) 1972
– C) 1960
– D) 1958
**Answer:** A) 1968

2. **Question:** Who directed the 1979 film *Alien*?
– A) George Lucas
– B) Ridley Scott
– C) James Cameron
– D) Steven Spielberg
**Answer:** B) Ridley Scott

### **Section 2: Sci-Fi Characters**
1. **Question:** What is the name of the robot companion in *Star Wars* who frequently says, “I’ve got a bad feeling about this”?
– A) BB-8
– B) R2-D2
– C) C-3PO
– D) K-2SO
**Answer:** C) C-3PO

2. **Question:** Who played the character of Neo in *The Matrix*?
– A) Keanu Reeves
– B) Laurence Fishburne
– C) Hugo Weaving
– D) Will Smith
**Answer:** A) Keanu Reeves

### **Section 3: Sci-Fi Technology**
1. **Question:** In *Back to the Future*, what powered the DeLorean’s time travel capabilities?
– A) Nuclear Fusion
– B) Flux Capacitor
– C) Antimatter
– D) Tesseract
**Answer:** B) Flux Capacitor

2. **Question:** Which movie featured the iconic phrase “I’ll be back” as delivered by a cyborg assassin?
– A) *The Terminator*
– B) *Predator*
– C) *Robocop*
– D) *Total Recall*
**Answer:** A) *The Terminator*

### **Section 4: Sci-Fi Films of the 21st Century**
1. **Question:** Which film, released in 2014, directed by Christopher Nolan, explored the concept of interstellar space travel?
– A) *Gravity*
– B) *The Martian*
– C) *Interstellar*
– D) *Arrival*
**Answer:** C) *Interstellar*

2. **Question:** In *Avatar* (2009), what is the name of the fictional moon where the story takes place?
– A) Pandora
– B) Endor
– C) Titan
– D) Gallifrey
**Answer:** A) Pandora

### **Section 5: Sci-Fi Movie Quotes**
1. **Question:** Which movie features the quote, “May the Force be with you”?
– A) *Star Trek*
– B) *Star Wars*
– C) *E.T. the Extra-Terrestrial*
– D) *The Fifth Element*
**Answer:** B) *Star Wars*

2. **Question:** In *Blade Runner*, what is the term for artificial humans that are created to serve humans?
– A) Synths
– B) Replicants
– C) Droids
– D) Clones
**Answer:** B) Replicants

### **Section 6: Sci-Fi Soundtracks**
1. **Question:** Who composed the iconic soundtrack for *Star Wars: A New Hope*?
– A) John Williams
– B) Hans Zimmer
– C) Jerry Goldsmith
– D) Danny Elfman
**Answer:** A) John Williams

2. **Question:** The score for *Blade Runner* (1982) was composed by which musical artist?
– A) Vangelis
– B) Ennio Morricone
– C) Philip Glass
– D) Trent Reznor
**Answer:** A) Vangelis

### **Section 7: The Future of Sci-Fi**
1. **Question:** Which film series features “The Matrix,” where humans are trapped in a simulated reality controlled by machines?
– A) *Terminator*
– B) *The Matrix*
– C) *The Hunger Games*
– D) *Inception*
**Answer:** B) *The Matrix*

2. **Question:** Which 2014 film tells the story of a world where humans coexist with artificially created beings known as “Ex Machina”?
– A) *Transcendence*
– B) *Her*
– C) *Ex Machina*
– D) *A.I. Artificial Intelligence*
**Answer:** C) *Ex Machina*

### **Section 8: Sci-Fi Movie Puzzles & Trivia**
– **Crossword puzzle**: Featuring sci-fi movie titles, characters, and quotes.
– **Anagram Challenge**: Rearrange the letters to form the names of famous sci-fi films or characters.

Would you be interested in a quiz like this, or were you thinking of a different format or content? Let me know if you’d like help creating specific questions or even if you’re looking for recommendations!

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

39
    39
    Your Cart
    Probiotics and Child Gastrointestinal Health
    1 X د.إ990.00 = د.إ990.00
    Clinical Small Animal Internal Medicine
    1 X د.إ1,106.00 = د.إ1,106.00
    General Anesthesia Research
    1 X د.إ200.00 = د.إ200.00
    Suction Squad
    1 X د.إ165.00 = د.إ165.00
    Anxiety and Depression in Primary Care
    1 X د.إ77.00 = د.إ77.00
    The Interprofessional Health Care Team
    1 X د.إ88.00 = د.إ88.00
    Basic Audiometry Learning Manual 3rd Edition
    1 X د.إ200.00 = د.إ200.00
    Chemical Analysis for Forensic Evidence
    1 X د.إ882.00 = د.إ882.00
    6G-Enabled IoT and AI for Smart Healthcare
    1 X د.إ60.00 = د.إ60.00
    Human Resources in Healthcare
    1 X د.إ70.00 = د.إ70.00
    Artificial Intelligence for Bone Disorder
    1 X د.إ50.00 = د.إ50.00
    AANA Advanced Arthroscopy The Hip
    1 X د.إ250.00 = د.إ250.00
    The Glass Girl
    1 X د.إ83.00 = د.إ83.00
    Basic Geriatric Nursing
    1 X د.إ77.00 = د.إ77.00
    La Mejor Dentista Del Mundo
    1 X د.إ167.00 = د.إ167.00
    Integrative Cardiology
    1 X د.إ802.00 = د.إ802.00
    Posterior Hip Disorders
    1 X د.إ890.00 = د.إ890.00
    Super Mom Super Wife Super Dentistt Super Tired
    1 X د.إ165.00 = د.إ165.00

    Add to cart