The Ultimate Sci-Fi Movie Quiz Book

د.إ69.00

ISBN 9781800789395 SKU: 978-1800789395 Category:

Description

**The Ultimate Sci-Fi Movie Quiz Book** would be a fun and challenging way for sci-fi movie fans to test their knowledge! If you’re thinking of creating or looking for one, it could include questions about iconic films, characters, directors, and important sci-fi themes. Here’s an outline of how it might be structured:

### **Section 1: Classic Sci-Fi Movies**
1. **Question:** In which year was *2001: A Space Odyssey* released?
– A) 1968
– B) 1972
– C) 1960
– D) 1958
**Answer:** A) 1968

2. **Question:** Who directed the 1979 film *Alien*?
– A) George Lucas
– B) Ridley Scott
– C) James Cameron
– D) Steven Spielberg
**Answer:** B) Ridley Scott

### **Section 2: Sci-Fi Characters**
1. **Question:** What is the name of the robot companion in *Star Wars* who frequently says, “I’ve got a bad feeling about this”?
– A) BB-8
– B) R2-D2
– C) C-3PO
– D) K-2SO
**Answer:** C) C-3PO

2. **Question:** Who played the character of Neo in *The Matrix*?
– A) Keanu Reeves
– B) Laurence Fishburne
– C) Hugo Weaving
– D) Will Smith
**Answer:** A) Keanu Reeves

### **Section 3: Sci-Fi Technology**
1. **Question:** In *Back to the Future*, what powered the DeLorean’s time travel capabilities?
– A) Nuclear Fusion
– B) Flux Capacitor
– C) Antimatter
– D) Tesseract
**Answer:** B) Flux Capacitor

2. **Question:** Which movie featured the iconic phrase “I’ll be back” as delivered by a cyborg assassin?
– A) *The Terminator*
– B) *Predator*
– C) *Robocop*
– D) *Total Recall*
**Answer:** A) *The Terminator*

### **Section 4: Sci-Fi Films of the 21st Century**
1. **Question:** Which film, released in 2014, directed by Christopher Nolan, explored the concept of interstellar space travel?
– A) *Gravity*
– B) *The Martian*
– C) *Interstellar*
– D) *Arrival*
**Answer:** C) *Interstellar*

2. **Question:** In *Avatar* (2009), what is the name of the fictional moon where the story takes place?
– A) Pandora
– B) Endor
– C) Titan
– D) Gallifrey
**Answer:** A) Pandora

### **Section 5: Sci-Fi Movie Quotes**
1. **Question:** Which movie features the quote, “May the Force be with you”?
– A) *Star Trek*
– B) *Star Wars*
– C) *E.T. the Extra-Terrestrial*
– D) *The Fifth Element*
**Answer:** B) *Star Wars*

2. **Question:** In *Blade Runner*, what is the term for artificial humans that are created to serve humans?
– A) Synths
– B) Replicants
– C) Droids
– D) Clones
**Answer:** B) Replicants

### **Section 6: Sci-Fi Soundtracks**
1. **Question:** Who composed the iconic soundtrack for *Star Wars: A New Hope*?
– A) John Williams
– B) Hans Zimmer
– C) Jerry Goldsmith
– D) Danny Elfman
**Answer:** A) John Williams

2. **Question:** The score for *Blade Runner* (1982) was composed by which musical artist?
– A) Vangelis
– B) Ennio Morricone
– C) Philip Glass
– D) Trent Reznor
**Answer:** A) Vangelis

### **Section 7: The Future of Sci-Fi**
1. **Question:** Which film series features “The Matrix,” where humans are trapped in a simulated reality controlled by machines?
– A) *Terminator*
– B) *The Matrix*
– C) *The Hunger Games*
– D) *Inception*
**Answer:** B) *The Matrix*

2. **Question:** Which 2014 film tells the story of a world where humans coexist with artificially created beings known as “Ex Machina”?
– A) *Transcendence*
– B) *Her*
– C) *Ex Machina*
– D) *A.I. Artificial Intelligence*
**Answer:** C) *Ex Machina*

### **Section 8: Sci-Fi Movie Puzzles & Trivia**
– **Crossword puzzle**: Featuring sci-fi movie titles, characters, and quotes.
– **Anagram Challenge**: Rearrange the letters to form the names of famous sci-fi films or characters.

Would you be interested in a quiz like this, or were you thinking of a different format or content? Let me know if you’d like help creating specific questions or even if you’re looking for recommendations!

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

68
    68
    Your Cart
    Advanced Radiation Shielding Materials
    1 X د.إ1,587.00 = د.إ1,587.00
    Inspirational Sports Stories for Young Readers
    2 X د.إ65.00 = د.إ130.00
    Managing Diabetes in Low Income Countries
    1 X د.إ330.00 = د.إ330.00
    Sleep-Wake Neurobiology and Pharmacology
    1 X د.إ876.00 = د.إ876.00
    Integrative Cardiology
    1 X د.إ802.00 = د.إ802.00
    The Science of Cooking
    2 X د.إ105.00 = د.إ210.00
    In Vitro Fertilization
    1 X د.إ1,293.00 = د.إ1,293.00
    Basic Fundamentals of Drug Delivery
    2 X د.إ543.00 = د.إ1,086.00
    3 Dimensional Modeling in Cardiovascular Disease
    3 X د.إ303.00 = د.إ909.00
    Operative Techniques in Plastic Surgery
    1 X د.إ2,863.00 = د.إ2,863.00
    Dental Therapist Swear Word Coloring Book
    1 X د.إ179.00 = د.إ179.00
    Comparative Pharmacokinetics
    1 X د.إ765.00 = د.إ765.00
    Principles of Health Interoperability
    1 X د.إ90.00 = د.إ90.00
    Mastering Essential Math Skills, Book 2
    1 X د.إ403.00 = د.إ403.00
    How to Win Friends & Influence People
    1 X د.إ103.00 = د.إ103.00
    Basics of Research Methodology
    1 X د.إ100.00 = د.إ100.00
    12 Major World Religions
    1 X د.إ141.00 = د.إ141.00
    I'm Friends With The Tooth Fairy
    1 X د.إ164.00 = د.إ164.00
    The NEW Mixed Media Photography Book
    1 X د.إ121.00 = د.إ121.00
    Mathematics: Its Content, Methods and Meaning
    1 X د.إ187.00 = د.إ187.00
    Student Workbook for Modern Dental Assisting
    1 X د.إ274.00 = د.إ274.00
    Addiction
    1 X د.إ5.00 = د.إ5.00
    Hematology Immunology and Genetics
    1 X د.إ529.00 = د.إ529.00
    Talk Dental to Me
    1 X د.إ161.00 = د.إ161.00
    Handbook of Nutraceuticals for Clinical Use
    1 X د.إ654.00 = د.إ654.00
    Fish's Clinical Psychopathology
    1 X د.إ55.00 = د.إ55.00
    The Pocket Atlas of Skeletal Muscles
    1 X د.إ105.00 = د.إ105.00
    360° Around Shoulder Instability
    1 X د.إ250.00 = د.إ250.00
    Medical Ethics in Clinical Practice
    1 X د.إ568.00 = د.إ568.00
    Color Atlas of Head and Neck Surgery
    1 X د.إ1,293.00 = د.إ1,293.00
    Foam Rolling
    1 X د.إ88.00 = د.إ88.00
    Ace Education Chemistry O level
    1 X د.إ433.00 = د.إ433.00
    3D Contrast MR Angiography
    1 X د.إ152.00 = د.إ152.00
    Executive Brain Vitality
    1 X د.إ90.00 = د.إ90.00
    Essential Concepts in Toxicology By Gupta P.K
    1 X د.إ4,500.00 = د.إ4,500.00
    Basics of Medical Biostatistics
    1 X د.إ60.00 = د.إ60.00
    Essentials of Autopsy Practice
    1 X د.إ936.00 = د.إ936.00
    Introduction to Community and Public Health
    1 X د.إ250.00 = د.إ250.00
    Maths Book for 9-10 Year Olds - KS2
    1 X د.إ51.00 = د.إ51.00
    Veterinary Dental Nursing Professional Manual
    1 X د.إ374.00 = د.إ374.00
    Essentials of Mental Health
    1 X د.إ550.00 = د.إ550.00
    Pocket Ref
    1 X د.إ44.00 = د.إ44.00

    Add to cart