The Ultimate Sci-Fi Movie Quiz Book

د.إ69.00

ISBN 9781800789395 SKU: 978-1800789395 Category:

Description

**The Ultimate Sci-Fi Movie Quiz Book** would be a fun and challenging way for sci-fi movie fans to test their knowledge! If you’re thinking of creating or looking for one, it could include questions about iconic films, characters, directors, and important sci-fi themes. Here’s an outline of how it might be structured:

### **Section 1: Classic Sci-Fi Movies**
1. **Question:** In which year was *2001: A Space Odyssey* released?
– A) 1968
– B) 1972
– C) 1960
– D) 1958
**Answer:** A) 1968

2. **Question:** Who directed the 1979 film *Alien*?
– A) George Lucas
– B) Ridley Scott
– C) James Cameron
– D) Steven Spielberg
**Answer:** B) Ridley Scott

### **Section 2: Sci-Fi Characters**
1. **Question:** What is the name of the robot companion in *Star Wars* who frequently says, “I’ve got a bad feeling about this”?
– A) BB-8
– B) R2-D2
– C) C-3PO
– D) K-2SO
**Answer:** C) C-3PO

2. **Question:** Who played the character of Neo in *The Matrix*?
– A) Keanu Reeves
– B) Laurence Fishburne
– C) Hugo Weaving
– D) Will Smith
**Answer:** A) Keanu Reeves

### **Section 3: Sci-Fi Technology**
1. **Question:** In *Back to the Future*, what powered the DeLorean’s time travel capabilities?
– A) Nuclear Fusion
– B) Flux Capacitor
– C) Antimatter
– D) Tesseract
**Answer:** B) Flux Capacitor

2. **Question:** Which movie featured the iconic phrase “I’ll be back” as delivered by a cyborg assassin?
– A) *The Terminator*
– B) *Predator*
– C) *Robocop*
– D) *Total Recall*
**Answer:** A) *The Terminator*

### **Section 4: Sci-Fi Films of the 21st Century**
1. **Question:** Which film, released in 2014, directed by Christopher Nolan, explored the concept of interstellar space travel?
– A) *Gravity*
– B) *The Martian*
– C) *Interstellar*
– D) *Arrival*
**Answer:** C) *Interstellar*

2. **Question:** In *Avatar* (2009), what is the name of the fictional moon where the story takes place?
– A) Pandora
– B) Endor
– C) Titan
– D) Gallifrey
**Answer:** A) Pandora

### **Section 5: Sci-Fi Movie Quotes**
1. **Question:** Which movie features the quote, “May the Force be with you”?
– A) *Star Trek*
– B) *Star Wars*
– C) *E.T. the Extra-Terrestrial*
– D) *The Fifth Element*
**Answer:** B) *Star Wars*

2. **Question:** In *Blade Runner*, what is the term for artificial humans that are created to serve humans?
– A) Synths
– B) Replicants
– C) Droids
– D) Clones
**Answer:** B) Replicants

### **Section 6: Sci-Fi Soundtracks**
1. **Question:** Who composed the iconic soundtrack for *Star Wars: A New Hope*?
– A) John Williams
– B) Hans Zimmer
– C) Jerry Goldsmith
– D) Danny Elfman
**Answer:** A) John Williams

2. **Question:** The score for *Blade Runner* (1982) was composed by which musical artist?
– A) Vangelis
– B) Ennio Morricone
– C) Philip Glass
– D) Trent Reznor
**Answer:** A) Vangelis

### **Section 7: The Future of Sci-Fi**
1. **Question:** Which film series features “The Matrix,” where humans are trapped in a simulated reality controlled by machines?
– A) *Terminator*
– B) *The Matrix*
– C) *The Hunger Games*
– D) *Inception*
**Answer:** B) *The Matrix*

2. **Question:** Which 2014 film tells the story of a world where humans coexist with artificially created beings known as “Ex Machina”?
– A) *Transcendence*
– B) *Her*
– C) *Ex Machina*
– D) *A.I. Artificial Intelligence*
**Answer:** C) *Ex Machina*

### **Section 8: Sci-Fi Movie Puzzles & Trivia**
– **Crossword puzzle**: Featuring sci-fi movie titles, characters, and quotes.
– **Anagram Challenge**: Rearrange the letters to form the names of famous sci-fi films or characters.

Would you be interested in a quiz like this, or were you thinking of a different format or content? Let me know if you’d like help creating specific questions or even if you’re looking for recommendations!

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

29
    29
    Your Cart
    Blockchain and Digital Twin for Smart Hospitals
    1 X د.إ882.00 = د.إ882.00
    Anti inflammatory Meal Prep
    1 X د.إ219.00 = د.إ219.00
    Forensic Archaeology Multidisciplinary Perspectives
    1 X د.إ1,003.00 = د.إ1,003.00
    Addiction
    1 X د.إ5.00 = د.إ5.00
    Pharmaceutical Care in Digital Revolution
    1 X د.إ587.00 = د.إ587.00
    The Startup Protocol
    1 X د.إ80.00 = د.إ80.00
    Medical-Surgical Nursing
    1 X د.إ345.00 = د.إ345.00
    Bariatric Fitness For Your New Life
    1 X د.إ83.00 = د.إ83.00
    Basics of Medical Biostatistics
    1 X د.إ60.00 = د.إ60.00
    50 Math Tricks That Will Change Your Life
    1 X د.إ82.00 = د.إ82.00
    The Ultimate Sports Trivia Book
    1 X د.إ75.00 = د.إ75.00
    Lecture Notes Clinical Biochemistry 9th Edition
    1 X د.إ200.00 = د.إ200.00
    Eightysomethings
    1 X د.إ88.00 = د.إ88.00
    The Handy Shop Reference
    1 X د.إ80.00 = د.إ80.00
    Onco-Palliative Care Essentials
    1 X د.إ390.00 = د.إ390.00
    BCW Resealable Current Comic Book Combo Pack
    1 X د.إ392.00 = د.إ392.00
    A Practical Approach To Clinical Arrhythmology
    1 X د.إ100.00 = د.إ100.00
    The World Almanac and Book of Facts 2025
    1 X د.إ177.00 = د.إ177.00

    Add to cart