The Ultimate Sci-Fi Movie Quiz Book

د.إ69.00

ISBN 9781800789395 SKU: 978-1800789395 Category:

Description

**The Ultimate Sci-Fi Movie Quiz Book** would be a fun and challenging way for sci-fi movie fans to test their knowledge! If you’re thinking of creating or looking for one, it could include questions about iconic films, characters, directors, and important sci-fi themes. Here’s an outline of how it might be structured:

### **Section 1: Classic Sci-Fi Movies**
1. **Question:** In which year was *2001: A Space Odyssey* released?
– A) 1968
– B) 1972
– C) 1960
– D) 1958
**Answer:** A) 1968

2. **Question:** Who directed the 1979 film *Alien*?
– A) George Lucas
– B) Ridley Scott
– C) James Cameron
– D) Steven Spielberg
**Answer:** B) Ridley Scott

### **Section 2: Sci-Fi Characters**
1. **Question:** What is the name of the robot companion in *Star Wars* who frequently says, “I’ve got a bad feeling about this”?
– A) BB-8
– B) R2-D2
– C) C-3PO
– D) K-2SO
**Answer:** C) C-3PO

2. **Question:** Who played the character of Neo in *The Matrix*?
– A) Keanu Reeves
– B) Laurence Fishburne
– C) Hugo Weaving
– D) Will Smith
**Answer:** A) Keanu Reeves

### **Section 3: Sci-Fi Technology**
1. **Question:** In *Back to the Future*, what powered the DeLorean’s time travel capabilities?
– A) Nuclear Fusion
– B) Flux Capacitor
– C) Antimatter
– D) Tesseract
**Answer:** B) Flux Capacitor

2. **Question:** Which movie featured the iconic phrase “I’ll be back” as delivered by a cyborg assassin?
– A) *The Terminator*
– B) *Predator*
– C) *Robocop*
– D) *Total Recall*
**Answer:** A) *The Terminator*

### **Section 4: Sci-Fi Films of the 21st Century**
1. **Question:** Which film, released in 2014, directed by Christopher Nolan, explored the concept of interstellar space travel?
– A) *Gravity*
– B) *The Martian*
– C) *Interstellar*
– D) *Arrival*
**Answer:** C) *Interstellar*

2. **Question:** In *Avatar* (2009), what is the name of the fictional moon where the story takes place?
– A) Pandora
– B) Endor
– C) Titan
– D) Gallifrey
**Answer:** A) Pandora

### **Section 5: Sci-Fi Movie Quotes**
1. **Question:** Which movie features the quote, “May the Force be with you”?
– A) *Star Trek*
– B) *Star Wars*
– C) *E.T. the Extra-Terrestrial*
– D) *The Fifth Element*
**Answer:** B) *Star Wars*

2. **Question:** In *Blade Runner*, what is the term for artificial humans that are created to serve humans?
– A) Synths
– B) Replicants
– C) Droids
– D) Clones
**Answer:** B) Replicants

### **Section 6: Sci-Fi Soundtracks**
1. **Question:** Who composed the iconic soundtrack for *Star Wars: A New Hope*?
– A) John Williams
– B) Hans Zimmer
– C) Jerry Goldsmith
– D) Danny Elfman
**Answer:** A) John Williams

2. **Question:** The score for *Blade Runner* (1982) was composed by which musical artist?
– A) Vangelis
– B) Ennio Morricone
– C) Philip Glass
– D) Trent Reznor
**Answer:** A) Vangelis

### **Section 7: The Future of Sci-Fi**
1. **Question:** Which film series features “The Matrix,” where humans are trapped in a simulated reality controlled by machines?
– A) *Terminator*
– B) *The Matrix*
– C) *The Hunger Games*
– D) *Inception*
**Answer:** B) *The Matrix*

2. **Question:** Which 2014 film tells the story of a world where humans coexist with artificially created beings known as “Ex Machina”?
– A) *Transcendence*
– B) *Her*
– C) *Ex Machina*
– D) *A.I. Artificial Intelligence*
**Answer:** C) *Ex Machina*

### **Section 8: Sci-Fi Movie Puzzles & Trivia**
– **Crossword puzzle**: Featuring sci-fi movie titles, characters, and quotes.
– **Anagram Challenge**: Rearrange the letters to form the names of famous sci-fi films or characters.

Would you be interested in a quiz like this, or were you thinking of a different format or content? Let me know if you’d like help creating specific questions or even if you’re looking for recommendations!

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

73
    73
    Your Cart
    Biochemistry Behind the Symptoms
    1 X د.إ100.00 = د.إ100.00
    150 ECG Problems 4th Editio By John R Hampton
    1 X د.إ53.00 = د.إ53.00
    Applied Mixed Model Analysis A Practical Guide
    1 X د.إ200.00 = د.إ200.00
    Sleep-Wake Neurobiology and Pharmacology
    3 X د.إ876.00 = د.إ2,628.00
    Rising Contagious Diseases
    1 X د.إ40.00 = د.إ40.00
    Fetal Medicine Basic Science and Clinical Practice
    1 X د.إ1,240.00 = د.إ1,240.00
    Men's Health
    1 X د.إ345.00 = د.إ345.00
    Caregiver's Encyclopedia
    1 X د.إ90.00 = د.إ90.00
    I Want to Trust You, but I Don't
    1 X د.إ111.00 = د.إ111.00
    Veterinary Public Health & Epidemiology
    1 X د.إ779.00 = د.إ779.00
    Myofasziale Schmerzen Und Funktionsstörungen
    1 X د.إ544.00 = د.إ544.00
    Discoveries in Pharmacology
    1 X د.إ990.00 = د.إ990.00
    Geriatric Anesthesiology
    1 X د.إ869.00 = د.إ869.00
    Trust (Pulitzer Prize Winner)
    2 X د.إ92.00 = د.إ184.00
    3D Contrast MR Angiography
    2 X د.إ152.00 = د.إ304.00
    Spinal Cord Tumors
    1 X د.إ990.00 = د.إ990.00
    Foam Rolling
    1 X د.إ88.00 = د.إ88.00
    Telemedicine Telehealth and Telepresence
    1 X د.إ772.00 = د.إ772.00
    12 Major World Religions
    1 X د.إ141.00 = د.إ141.00
    Audiology Workbook 4th Edition
    2 X د.إ170.00 = د.إ340.00
    Nsca's Guide to Program Design
    1 X د.إ216.00 = د.إ216.00
    Biochemistry 9th Edition
    1 X د.إ250.00 = د.إ250.00
    Michael Jordan: The Life
    1 X د.إ120.00 = د.إ120.00
    Mindfulness for Teens in 10 Minutes a Day
    1 X د.إ103.00 = د.إ103.00
    How to Know a Person
    1 X د.إ108.00 = د.إ108.00
    High Blood Pressure For Dummies
    1 X د.إ55.00 = د.إ55.00
    College Sports: A History
    1 X د.إ173.00 = د.إ173.00
    150 ECG Cases 5th Ed By John R Hampton
    1 X د.إ150.00 = د.إ150.00
    The Darker Side of Social Media
    2 X د.إ55.00 = د.إ110.00
    Science Knowledge Encyclopedia for Children
    1 X د.إ75.00 = د.إ75.00
    TEETH AND MOUTH HYGIENE
    1 X د.إ157.00 = د.إ157.00
    The Pocket Atlas of Skeletal Muscles
    1 X د.إ105.00 = د.إ105.00
    Suction Squad
    1 X د.إ165.00 = د.إ165.00
    Mastering Essential Math Skills, Book 2
    1 X د.إ403.00 = د.إ403.00
    Complications in Maxillofacial Cosmetic Surgery
    1 X د.إ734.00 = د.إ734.00
    100 Challenges in Echocardiography
    1 X د.إ96.00 = د.إ96.00
    Sports-Related Fractures Dislocations and Trauma
    1 X د.إ1,293.00 = د.إ1,293.00
    Hidden Potential
    1 X د.إ79.00 = د.إ79.00
    Ultimate Book of Knowledge: Facts Figures Fun
    1 X د.إ139.00 = د.إ139.00
    Pediatric Rheumatology
    1 X د.إ654.00 = د.إ654.00
    Basics of Research Methodology
    1 X د.إ100.00 = د.إ100.00
    An Atlas of Surgical Anatomy
    1 X د.إ200.00 = د.إ200.00
    In Vitro Fertilization
    1 X د.إ1,293.00 = د.إ1,293.00

    Add to cart