The Ultimate Sci-Fi Movie Quiz Book

د.إ69.00

ISBN 9781800789395 SKU: 978-1800789395 Category:

Description

**The Ultimate Sci-Fi Movie Quiz Book** would be a fun and challenging way for sci-fi movie fans to test their knowledge! If you’re thinking of creating or looking for one, it could include questions about iconic films, characters, directors, and important sci-fi themes. Here’s an outline of how it might be structured:

### **Section 1: Classic Sci-Fi Movies**
1. **Question:** In which year was *2001: A Space Odyssey* released?
– A) 1968
– B) 1972
– C) 1960
– D) 1958
**Answer:** A) 1968

2. **Question:** Who directed the 1979 film *Alien*?
– A) George Lucas
– B) Ridley Scott
– C) James Cameron
– D) Steven Spielberg
**Answer:** B) Ridley Scott

### **Section 2: Sci-Fi Characters**
1. **Question:** What is the name of the robot companion in *Star Wars* who frequently says, “I’ve got a bad feeling about this”?
– A) BB-8
– B) R2-D2
– C) C-3PO
– D) K-2SO
**Answer:** C) C-3PO

2. **Question:** Who played the character of Neo in *The Matrix*?
– A) Keanu Reeves
– B) Laurence Fishburne
– C) Hugo Weaving
– D) Will Smith
**Answer:** A) Keanu Reeves

### **Section 3: Sci-Fi Technology**
1. **Question:** In *Back to the Future*, what powered the DeLorean’s time travel capabilities?
– A) Nuclear Fusion
– B) Flux Capacitor
– C) Antimatter
– D) Tesseract
**Answer:** B) Flux Capacitor

2. **Question:** Which movie featured the iconic phrase “I’ll be back” as delivered by a cyborg assassin?
– A) *The Terminator*
– B) *Predator*
– C) *Robocop*
– D) *Total Recall*
**Answer:** A) *The Terminator*

### **Section 4: Sci-Fi Films of the 21st Century**
1. **Question:** Which film, released in 2014, directed by Christopher Nolan, explored the concept of interstellar space travel?
– A) *Gravity*
– B) *The Martian*
– C) *Interstellar*
– D) *Arrival*
**Answer:** C) *Interstellar*

2. **Question:** In *Avatar* (2009), what is the name of the fictional moon where the story takes place?
– A) Pandora
– B) Endor
– C) Titan
– D) Gallifrey
**Answer:** A) Pandora

### **Section 5: Sci-Fi Movie Quotes**
1. **Question:** Which movie features the quote, “May the Force be with you”?
– A) *Star Trek*
– B) *Star Wars*
– C) *E.T. the Extra-Terrestrial*
– D) *The Fifth Element*
**Answer:** B) *Star Wars*

2. **Question:** In *Blade Runner*, what is the term for artificial humans that are created to serve humans?
– A) Synths
– B) Replicants
– C) Droids
– D) Clones
**Answer:** B) Replicants

### **Section 6: Sci-Fi Soundtracks**
1. **Question:** Who composed the iconic soundtrack for *Star Wars: A New Hope*?
– A) John Williams
– B) Hans Zimmer
– C) Jerry Goldsmith
– D) Danny Elfman
**Answer:** A) John Williams

2. **Question:** The score for *Blade Runner* (1982) was composed by which musical artist?
– A) Vangelis
– B) Ennio Morricone
– C) Philip Glass
– D) Trent Reznor
**Answer:** A) Vangelis

### **Section 7: The Future of Sci-Fi**
1. **Question:** Which film series features “The Matrix,” where humans are trapped in a simulated reality controlled by machines?
– A) *Terminator*
– B) *The Matrix*
– C) *The Hunger Games*
– D) *Inception*
**Answer:** B) *The Matrix*

2. **Question:** Which 2014 film tells the story of a world where humans coexist with artificially created beings known as “Ex Machina”?
– A) *Transcendence*
– B) *Her*
– C) *Ex Machina*
– D) *A.I. Artificial Intelligence*
**Answer:** C) *Ex Machina*

### **Section 8: Sci-Fi Movie Puzzles & Trivia**
– **Crossword puzzle**: Featuring sci-fi movie titles, characters, and quotes.
– **Anagram Challenge**: Rearrange the letters to form the names of famous sci-fi films or characters.

Would you be interested in a quiz like this, or were you thinking of a different format or content? Let me know if you’d like help creating specific questions or even if you’re looking for recommendations!

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

54
    54
    Your Cart
    Laser Therapy in Healthcare
    1 X د.إ55.00 = د.إ55.00
    A Practical Approach to Cardiovascular Medicine
    3 X د.إ273.00 = د.إ819.00
    The Obesity Code
    1 X د.إ282.00 = د.إ282.00
    Talk Dental to Me
    1 X د.إ161.00 = د.إ161.00
    Applied Mixed Model Analysis A Practical Guide
    2 X د.إ200.00 = د.إ400.00
    The Anti-Abortion Campaign in England
    2 X د.إ513.00 = د.إ1,026.00
    Essentials of Plastic Surgery
    1 X د.إ874.00 = د.إ874.00
    Gastrointestinal and Liver Secrets 6th Edition
    1 X د.إ231.00 = د.إ231.00
    Anesthesia and Analgesia in Dermatologic Surgery
    1 X د.إ200.00 = د.إ200.00
    The Darker Side of Social Media
    2 X د.إ55.00 = د.إ110.00
    Basic Geriatric Nursing 6th Edition
    1 X د.إ20.00 = د.إ20.00
    Integrative Cardiology
    1 X د.إ802.00 = د.إ802.00
    Non-Pharmacological Interventions
    1 X د.إ212.00 = د.إ212.00
    ESOPHAGITIS DIET COOKBOOK FOR BEGINNERS
    1 X د.إ36.00 = د.إ36.00
    Advanced Practice Palliative Nursing
    2 X د.إ30.00 = د.إ60.00
    Basics of Research Methodology
    1 X د.إ100.00 = د.إ100.00
    3 Dimensional Modeling in Cardiovascular Disease
    1 X د.إ303.00 = د.إ303.00
    100 Challenges in Echocardiography
    1 X د.إ96.00 = د.إ96.00
    A Quick Guide to Cancer Epidemiology
    2 X د.إ170.00 = د.إ340.00
    Sleep-Wake Neurobiology and Pharmacology
    1 X د.إ876.00 = د.إ876.00
    The ICU Book
    1 X د.إ768.00 = د.إ768.00
    Hepatitis C Virus Treatment
    1 X د.إ543.00 = د.إ543.00
    LIVER TRANSPLANT DIET
    1 X د.إ30.00 = د.إ30.00
    AAOS Comprehensive Orthopaedic Review First Ed
    1 X د.إ500.00 = د.إ500.00
    In Vitro Fertilization
    1 X د.إ1,293.00 = د.إ1,293.00
    Advanced Practice in Endocrinology Nursing
    1 X د.إ40.00 = د.إ40.00
    The Effects of Sound on People
    1 X د.إ626.00 = د.إ626.00

    Add to cart